REAKCIJA KOALICIJE DRŽAVA! NA ČOVIĆEVE PRIJEDLOGE: "Ovo šta danas radi Čović, radio je Ante Jelavić 2001. godine sa tzv. 'hrvatskom samoupravom', a znamo kako je to završilo. Jelavić je odbjegli kriminalac, a..."

Što ih Čović više gura u etnički tor, Hrvata je sve manje u Bosni i Hercegovini.

  • Vijesti

  • 19. Feb. 2022  19. Feb. 2022

  • 4

"Tzv. Hrvatski narodni sabor je registrovan kao nevladina organizacija i kao takav ne može donositi bilo kakve odluke koje ruše pravni poredak Bosne i Hercegovine. Današnja nacional-politička šarada održana u Mostaru trebala bi biti posao za tužilaštva u Bosni i Hercegovini. Iako su vladajući etnonacionalisti učinili sve da ih unište, ova država ima institucije i organe vlasti koji treba da donose političke odluke i kreiraju pozitivan institucionalni i politički život u ovoj zemlji", saopćeno je iz Koalicije Država!.

"Ovo šta danas radi Dragan Čović, radio je i Ante Jelavić 2001. godine sa tzv. 'hrvatskom samoupravom', a znamo kako je to završilo. Jelavić je odbjegli kriminalac, a ''samouprava'' označena kao udar na državu Bosnu i Hercegovinu i njen Ustav. Isto to radi i HNS koji nema nikakav institucionalni kapacitet da donosi odluke, a kamoli da ucjenjuje čitavu državu šta da radi po njihovom nalogu", kažu u Koaliciji Država!.

"Osim što su se funkcioneri HDZ-a okupljeni oko svoga šefa obogatili, sve što je Dragan Čović i tzv. HNS uspio jest, nažalost, demografski slom Hrvata Bosne i Hercegovine. Politika odvraćanja Hrvata od svoje matične zemlje, njihovo guranje u etnički tor, oduzimanje demokratske pluralnosti, bojkotiranje razvoja države i njenih institucija, jednostavno je pogubno po bosanskohercegovačke Hrvate, a samim tim i po čitavu Bosnu i Hercegovinu. I drugi etnički lideri su to isto činili na teritoriji za koji oni smatraju da pripada samo njihovom etnosu. Nikakve ucjene niti prijetnje Herceg-Bosnom koja je pravosnažnom međunarodnom presudom označena kao udruženi zločinački poduhvat neće riješiti problem vezan za nužnu izbornu reformu. Izgradnja jakih i efikasnih institucija, vladavina prava, te fer i pošteni izbori osobine su modernih evropskih društava na kojima Koalicija Država! insistira",  zaključuje se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...