MAHIR MEŠALIĆ O MARIJU KARAMATIĆU: "Taj primitivni radikalni nacionalista žali što je za člana Predsjedništva BiH izabran Željko Komšić, što nema Herceg-Bosne i što je pala Vlada TK"

"Znam i zašto pominjete Vladu TK, jer u Vladi TK više neće biti koncept tkz. 'legitimnog predstavljanja' i vašeg kolege delegata iz HNS-a, već će biti građani Hrvati koji ne baštine doktrinu da su “legitimni” oni kojima vi i vaši iz nevladine organizacije HNS daju certifikat tzv. legitimnosti", kaže Mešalić.

  • Politika

  • 19. Feb. 2022  19. Feb. 2022

  • 4

"Mario Karamatić, član predsjedništva udruženja HNS, sinoć u emisiji Face TV izjavi da je najbolje da se BiH podijeli na tri administrativne jedinice, na područje gdje se pije Nektar, Sarajevsko i Ožujsko pivo, valjda aludirajući takvom nebuloznom izjavom na podjelu BiH i to na tri entiteta. Taj primitivni radikalni nacionalista Karamatić izjavio je i da žali što je za člana Predsjedništva BiH izabran Željko Komšić, što nema Herceg-Bosne i što je pala Vlada Tuzlanskog kantona. Još je izjavio da 'Federacija je mala maca šta vas čeka. Žalit ćete vi za Draganom Čovićem. Suze ćete gorke roniti'", podsjetio je na svom Facebook profilu na Karamatićeve izjave, predsjednik Kluba zastupnika Demokratske fronte u Skupštini Tuzlanskog kantona Mahir Mešalić.

Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

"Evo gosp. Karamatiću za vašu informaciju, mi već suze ronimo, ali suze radosnice, tolike da se desila i plima na slanom Panonskom jezeru. Zašto? Jednostavno zato jer vam neće proći vaš plan koji ste probali i ratom i dugogodišnjim blokadama u institucijama, ucjenama te pritiscima. Istina, postoje neki deklarirani izdajnici u Sarajevu koji bi vam isporučili u prvoj fazi dvije izborne jedinice u Federaciji BiH a kasnije shodno tome, treći entitet. Na sreću, takvi imaju u ovom momentu samo dva glasa od stranaka sa sarajevskim sjedištem u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Znam i zašto pominjete Vladu TK, jer u Vladi TK više neće biti koncept tkz. 'legitimnog predstavljanja' i vašeg kolege delegata iz HNS-a, već će biti građani Hrvati koji ne baštine doktrinu da su “legitimni” oni kojima vi i vaši iz nevladine organizacije HNS daju certifikat tkz. legitimnosti.

Nadam se da ćete jednog dana, vi i vaše kolege iz udruženja HNS-a uvidjeti pogubnost i retrogradnost politike koju vodite po sve građane i narode u Bosni i Hercegovini.

Dakle, u međuvremenu, legalno i legitimno vam rušimo koncept etnonacionalne podjele gdje god stignemo jer građanski koncept u BiH nema alternativu".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...