SRAMOTAN POTEZ KOŠARKAŠA IGOKEE: Osvajanje Kupa BiH proslavili uz zastavu RS-a

Košarkaši Igokee pobjednici su Kupa BiH za sezonu 2021/2022.

  • Sport

  • 20. Feb. 2022  20. Feb. 2022

  • 1

Igokea je večeras u finalnoj utakmici ubjedljivo savladala Široki rezultatom 93:66 i stigla do naslova pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

Sve dobro što su uradili na parketu poništili su potezom nakon utakmice i nepoštovanjem prema državi čiji su Kup osvojili i državi kojom bi kao njeni stanovnici trebali odavati čast i poštovanje, piše Sport1.

No u manjem bh. entitetu stvari ne funkcionišu tako, te se kao normalne predstavljaju stvari koje to jednostavno nisu.

Jedna od tih stvari je konstantno negiranje državnosti Bosne i Hercegovine, što su košarkaši Igokee iskazali tako što su osvajanje Kupa BiH proslavili uz zastavu Republike Srpske.

Za državnu zastavu zemlje u kojoj žive očigledno nije bilo mjesta, što je još jedan poraz zdravog razuma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...