OŠTRA REAKCIJA ADILA OSMANOVIĆA: "Nikšić nije podržao oduzimanje kontrole od SNSD-a i HDZ-a, a danas se tobože brine o CIK-u..."

Kako navodi, ono što iznenađuje jeste Nikšićeva iznenadna briga o CIK-u, uzimajući u obzir da upravo on nije podržao smjenu SNSD-ovih i HDZ-ovih članova i oduzimanje potpune kontrole tih stranaka nad CIK-om.

  • Mini market

  • 24. Feb. 2022  24. Feb. 2022

  • 3

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je još jednom pokazao da, uprkos više od dvije decenije staža u zakonodavnoj ili izvršnoj vlasti, ne poznaje parlamentarnu proceduru, te razliku između zakona, odluka i zaključaka, smatra Adil Osmanović, šef Kluba SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

- Zaključak koji je usvojio Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH ne znači apsolutno ništa i nije obavezujućeg karaktera, te samim tim ne dovodi u pitanje zakonitost aktuelnog saziva Centralne izborne komisije (CIK) BiH - kaže Osmanović.

Kako navodi, ono što iznenađuje jeste Nikšićeva iznenadna briga o CIK-u, uzimajući u obzir da upravo on nije podržao smjenu SNSD-ovih i HDZ-ovih članova i oduzimanje potpune kontrole tih stranaka nad CIK-om.

- Vjerovatno i tada, kao što je to bio slučaj sa Zakonom o prebivalištu kojeg je SDP isporučio Miloradu Dodiku, Nikšić „nije razmišljao“ o posljedicama svojih katastrofalnih odluka. Da je razmišljao i da SDP nije uništio politički kapacitet povratnika u entitetu RS, Dodik i bilo koja stranka sa sjedištem u entitetu RS, koje u Domu naroda uvijek glasaju identično, ne bi imali snagu kakvu danas imaju. Neistine, poput ove da HDZ ima četiri delegata u Domu naroda zahvaljujući SDA, ne mogu i neće prikriti tu činjenicu - naveo je Osmanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...