SVJEDOČENJA STANOVNIKA DONBASA: Situacija je zastrašujuća, nebom odzvanjaju zvuci borbenih aviona...

Ruski predsjednik Vladimir Putin saopćio je da je naredio specijalnu vojnu operaciju u regionu Donbasa nakon višenedjeljnog gomilanja trupa na ukrajinskim granicama.

  • Svijet

  • 24. Feb. 2022  

  • 0

Stanovnici Donbasa poručili su da je situacija u tom ukrajinskom regionu "zastrašujuća" nakon ruske vojne invazije u Ukrajini, javlja Anadolu Agency (AA)

Iako je čuo povremene eksplozije, rekao je da ide na posao.

Ispred bankomata se mogu vidjeti ljudi koji u redovima čekaju da podignu novac, dok nebom odzvanjaju zvuci borbenih aviona.

U međuvremenu, ukrajinske vlasti pozvale su građane da ostanu kod kuće i ne paniče.

Ministarstvo unutarnjih poslova Ukrajine objavilo je da je "ruska invazija počela" raketnim udarima na glavni grad Kijev.

Rano jutros, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski proglasio je stanje vanredne uprave u zemlji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin saopćio je da je naredio specijalnu vojnu operaciju u regionu Donbasa nakon višenedjeljnog gomilanja trupa na ukrajinskim granicama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...