IZ NAŠE STRANKE UPOZORAVAJU: "Ruski apetiti ne staju na Ukrajini"

Tvrde da će se Rusija u slučaju okupacije Ukrajine spojiti sa saveznicom Mađarskom, a time i sa Srbijom.

  • Politika

  • 24. Feb. 2022  

  • 2

Naša stranka najoštrije je osudila napad Rusije na Ukrajinu ističući da sankcije zaslužuju Vladimir Putin i njegov režim.

Dodaju da upozorenje s dozom prijekora zaslužuju i Evropska unija i Sjedinjene Američke Države, zbog njihovog dugogodišnjeg oklijevanja po pitanju ukrajinskih euro-atlantskih integracija.

U toj stranci smatraju da u BiH imamo razloga za zabrinutost jer i bez geografske povezanosti Rusije sa zemljama zapadnog Balkana, njen uticaj je više nego očit, a oklijevanje EU i SAD-a još opasnije nego što je to u slučaju s Ukrajinom.

Tvrde da će se Rusija u slučaju okupacije Ukrajine spojiti sa saveznicom Mađarskom, a time i sa Srbijom.

U Našoj stranci su stava da uz izjednačenost politika bosanskohercegovačkog HDZ-a s politikama Milorada Dodika, te uz neodlučnost političkog rukovodstva Republike Hrvatske prema ratu u Ukrajini, pitanje je koliko dugo bi se ta granica i tu zadržala.

"Nove blokovske podjele će biti, ali Zapad je taj koji još uvijek ima snagu da kaže dokle njegov uticaj seže. To, nema sumnje, više nisu istočne ukrajinske regije. Kao stranka koja propagira i politički se bori za liberalne vrijednosti, pozivamo NATO savez da što prije u BiH pošalje dodatne snage i da se potrudi da Bosna i Hercegovina ostane na zapadnoj strani nove željezne zavjese. Također sve izjave političara iz regije o neutralnosti osuđujemo. U ovom trenutku nemoguće je sjediti na dvije stolice", saopćeno je iz Naše stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...