ODMAZDA ZBOG SANKCIJA: Rusija će zaplijeniti novac stranaca, a prijeti i oduzimanjem imovine

Moskva ne isključuje nacionalizaciju imovine kompanija registrovanih u Sjedinjenim Državama, Evropskoj uniji i drugim “neprijateljskim jurisdikcijama”, rekao je Medvedev, prenosi Reuters.

  • Svijet

  • 26. Feb. 2022  26. Feb. 2022

  • 2

Rusija će odgovoriti na zaplijenu novca ruskih građana i kompanija u inostranstvu zaplijenom sredstava stranaca i stranih kompanija u Rusiji, citirala je u subotu novinska agencija RIA Dmitrija Medvedeva, zamjenika predsjednika Vijeća sigurnosti.

Moskva ne isključuje nacionalizaciju imovine kompanija registrovanih u Sjedinjenim Državama, Evropskoj uniji i drugim “neprijateljskim jurisdikcijama”, rekao je Medvedev,  prenosi Reuters.

U petak navečer, SAD i EU odlučile su uvesti sankcije ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu kao odgovor na invaziju Ukrajine.

Pored toga, međunarodne sankcije pogodile su i brojna ruska poduzeća i banke koje posluju u inosranstvu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...