ZANIMLJIVI NOVI MOMENTI: Iza glasnogovornika Ministarstva odbrane Rusije karta s nezavisnim Kosovom

Iza njega se, naime, vide evropske zemlje u svojim granicama. Kako se može vidjeti na slici, vidi se i da je Kosovo odvojeno od Srbije.

  • Svijet

  • 26. Feb. 2022  26. Feb. 2022

  • 3

Rusija ne priznaje Kosovo.

Srbija nije osudila rusku invaziju na Ukrajinu, a Aleksandar Vučić je jučer, nakon što je cijeli dan odgađao objaviti svoj stav, kazao kako Srbija neće uvesti sankcije.

Srbija je okarakterizirana kao zemlja u dosta nezgodnoj poziciji jer želi ući u EU, ali i održati veze s Rusijom. Nakon Putinovog priznanja Donjecka i Luhanska ove sedmce odmah se postavilo pitanje Srbije kojoj općenito priznavanje novih država ne odgovara jer sama ne priznaje Kosovo.

No, Srbija je, smatraju analitičari, svojim jučerašnjim stavom ipak odlučila stati uz Rusiju. Ili barem ne želi ići kontra Moskve.

Baš u tom kontekstu zanimljiva je slika u pozadini javljanja ruskog glasnogovornika ministarstva odbrane.

Iza njega se, naime, vide evropske zemlje u svojim granicama. Kako se može vidjeti na slici, vidi se i da je Kosovo odvojeno od Srbije, piše Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...