TEŽAK UDARAC PUTINOVOJ RATNOJ PROPAGANDI: "Zabraniti RT i Sputnjik u Evropskoj uniji"

Glavni urednik RT Margarita Simonjan odmah je reagovala.

  • Svijet

  • 27. Feb. 2022  27. Feb. 2022

  • 1

"Evropska komisija predložila je da se u zemljama EU zabrani rad RT, Sputnjika i svih pratećih kompanija", saopćila je danas predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

"Russia Today i Sputnik, koji su pod državnom kontrolom, kao i njihove subsidijarne firme neće više moći širiti svoje laži kako bi opravdale Putinov rat. Mi razvijamo alate koji će zabraniti njihovu otrovnu i štetnu propagandu u Evropi", napisala je Ursula von der Leyen na Twitteru.

Glavni urednik RT Margarita Simonjan izjavila je, povodom najavljene zabrane rada RT i Sputnjika u zemljama EU, da nijedan zaposleni u ovim medijima neće biti otpušten.

"Ni u jednoj zemlji nijedan čovjek, koji sa vjerom i istinom radi i nastavlja da radi kod nas, neće biti otpušten. Znamo kako je raditi posao u uslovima zabrana. Za to su nas osam godina pripremali ovi ovde slobodoljupci", napisala je Simonjanova na Telegramu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...