MOSKVA OTVORENO PRIJETI: "Svi koji isporučuju oružje Ukrajini snosit će odgovornost..."

Ministarstvo je dodalo da koraci koje je Evropska unija poduzela protiv Rusije neće ostati bez oštrog odgovora.

  • Svijet

  • 01. Mar. 2022  01. Mar. 2022

  • 3

Rusko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je u da će oni koji isporučuju smrtonosno oružje Ukrajini snositi odgovornost ako ono bude korišteno tokom ruske vojne operacije u toj zemlji.

Ministarstvo je dodalo da koraci koje je Evropska unija poduzela protiv Rusije neće ostati bez oštrog odgovora.

Pomoć Ukrajini u oružju najavile su gotovo sve evropske države. Posljednja, nakon neutralne Finske, to je objavila Norveška koja se od 1950-ih pridržavala politike da ne šalje oružje zemljama koje nisu članice NATO-a, u ratu su ili im prijeti oružani sukob.

Norveška će donirati do 2.000 protutenkovskih raketnih bacača M72, navodi se u saopćenju vlade.

"Norveška ima strogu politiku u pogledu izvoza vojne opreme, ali Ukrajina se sada suočava s izvanrednim okolnostima", rekao je premijer Jonas Gahr Stoere. 


Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...