AMERIČKI DRŽAVNI SEKRETAR UPOZORAVA: "Ruski zločini u Ukrajini povećavaju se iz sata u sat!"

Američki državni sekretar Antony Blinken rekao je pred Vijećem za ljudska prava Ujedinjenih nacija da se ruski "zločini u Ukrajini povećavaju iz sata u sat" i da se gađaju bolnice, škole i stambene zgrade.

  • Vijesti

  • 01. Mar. 2022  01. Mar. 2022

  • 1

Blinken je tokom obraćanja Savjetu u Ženevi rekao da je hitna sjednica tog tijela o Ukrajini, zakazana za četvrtak, na kojoj bi se putem rezolucije koju predlažu Kijev i saveznici pokrenula međunarodna istraga o kršenju ljudskih prava u Ukrajini, važan korak ka uspostavljanju dokumentacije i pozivanju na odgovornost, prenosi Reuters.

"Moramo da pošaljemo odlučnu, jedinstvenu poruku da predsjednik Vladimir Putin bez postavljanja uslova mora da okonča ovu akciju", poručio je Blinken.

Blinken je dodao da Kina "nastavlja da vrši genocid i zločine protiv čovječnosti u Xinjiangu protiv muslimanskih Ujgura" i pozvao šeficu UN-a za ljudska prava Michelle Bachelet da objavi izvještaj svoje kancelarije o toj situaciji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...