PROFESOR ESAD BAJTAL: "Ovo je Dodikova gubitnička 1943, ni Čoviću nije baš veselo"

"Skupio novinare i po običaju širi očigledne neistine. Izmišlja. Koprca se u vlastitim kučinama. Telefonira Lavrovu, tražeći sebi spasa. A ovaj ga gura u avanturu mogućih incidenata i snova o neredima kojim bi se, eventualno, održao u sedlu", kaže profesor Bajtal. 

  • Mini market

  • 03. Mar. 2022  03. Mar. 2022

  • 1

Profesor i analitičar Esad Bajtal osvrnuo se na dešavanja u Ukrajini i refleksije na BiH, odnosno poziciju političkih aktera, prije svih Milorada Dodika

"Ovdašnjem političkom siledžiji i njegovom siledžijstvu tlo izmiče ispod nogu. Nezaustavljivo klizi. Dodik je danas u krajnje nezavidnoj situaciji. Ovo je njegova gubitnička 1943. Ni Čoviću nije baš veselo", napisao je Bajtal. 

Dodaje da se krvavom ruskom agresijom na državu, djecu i žene Ukrajine svijet se preko noći promijenio. 

"Orban i Mađarska okrenuli ćurak. Milanović, svojom voljom ili ne, potpuno obrnuo svoju priču o BiH. Srbija nevoljno osudila agresiju na Ukrajinu. Vučić doslovno cvili, kuka, pravda se. Shvatio, konačno, koliko je sati. Cijeli demokratski svijet na jednoj - siledžijska, putinovska Rusija na drugoj strani", napisao je Bajtal i dodao:

"Dodik potpuno zbunjen i vidno sluđen. 

U bezizlazu, krajnje nervozan, prgav, napušta sjednicu Predsjedništva.

Skupio novinare i po običaju širi očigledne neistine. Izmišlja. Koprca se u vlastitim kučinama. Telefonira Lavrovu, tražeći sebi spasa. A ovaj ga gura u avanturu mogućih incidenata i snova o neredima kojim bi se, eventualno, održao u sedlu", kaže profesor Bajtal. 

Bajtal smatra kako je jasno da bi Dodiku odgovarali samo haos i rat.

"Njemu, Lavrovu i Putinu. I nikom više. Ni Rusima ni Srbima. Normalan svijet i normalni ljudi žele mir. Samo to. I ništa više", napisao je Bajtal. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...