ŽELJKO KOMŠIĆ REZOLUTNO: „U ovim geopolitičkim okolnostima ne smijemo eksperimentisati sa izbornim procesom…“

"Samo na taj način ćemo u okviru naših mogućnosti biti na pravoj strani", rekao je Komšić.

  • Politika

  • 04. Mar. 2022  04. Mar. 2022

  • 1

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić poručio je da Bosna i Hercegovina u novonastaloj geopolitičkoj situaciji, odnosno u konfrontaciji dvaju vrsta vrijednosti, demokratske i autokratske, ne može sebi dopustiti takav luksuz, kao što je eksperimentiranje sa izbornim procesom.

"Upravo izborni proces kao okosnica demokratskog poretka neke države i društva, u bilo kojem slučaju ne smije biti doveden u pitanje, a što prije svega odnosi na špekulacije o odgađanju izbora. U ovom trenutku konfrontacije dva sistema vrijednosti, neophodno je prije svega osigurati kontinuitet izbornog procesa sukladno Ustavu Bosne i Hercegovine", kazao je Komšić.

"Svako eksperimetisanje može samo prouzrokovati destabilizaciju i institucija i države. Bosna i Hercegovina iznad svega zaslužuje stabiliziranje ukupnih društvenih i političkih prilika. Osim toga, u novonastalim globalnim okolnostima koje izazivaju strepnju, kontinutet izbornog procesa i integritet demokratskog poretka su civilizacijska i generacijska odgovornost i minimum našeg doprinosa stabilizaciji prilika u regionu. Samo na taj način ćemo u okviru naših mogućnosti biti na pravoj strani", rekao je Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...