OGLASIO SE BIVŠI VISOKI PREDSTAVNIK: Christian Schwarz-Schilling podržao Deklaraciju o ustavnim reformama u Bosni i Hercegovini...

Kaže da se posljednjih 30 godina bori za takvu Bosnu i Hercegovinu, državu svih njenih građana, te je pozvao potpisnike Deklaracije da ne posustaju i imaju na umu da borba za demokratiju nema alternativu.

  • Mini market

  • 04. Mar. 2022  04. Mar. 2022

  • 0

Bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schwarz-Schilling dostavio je pismo kojim je podržao Deklaraciju o ustavnim i drugim reformama Bosne i Hercegovine na putu u Evropsku uniju i NATO.

"Od samog početka neumorno propagiram i širim principe za izmjenu Ustava BiH, te s radošću pratim širenje i veliki odziv tako važnoj inicijativi", napisao je Schwarz-Schilling.

Deklaracija koju je potpisao širok spektar snaga, kojima je prvenstveni cilj izgradnja demokratske, bolje i sigurne budućnosti u jednoj stabilnoj pravnoj državi je veliki korak naprijed, ocijenio je bivši visoki predstavnik u BiH.

Kaže da se posljednjih 30 godina bori za takvu Bosnu i Hercegovinu, državu svih njenih građana, te je pozvao potpisnike Deklaracije da ne posustaju i imaju na umu da borba za demokratiju nema alternativu.

Kako je najavljeno iz Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI), Vijeće za provedbu Deklaracije konkretizirat će zahtjeve utemeljene na Deklaraciji i zatražiti od Schwarz-Schillinga da ih dostavi i prezentira funkcionerima u Njemačkoj, Evropskoj uniji i Vijeću Evrope.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...