POZNATI AMERIČKI SENATOR ŠOKIRAO JAVNOST: Jedini način da se ovo završi je da neko u Rusiji likvidira Putina...

Graham je to prvi put iznio u emisiji Seana Hannityja na Fox Newsu, a potom je komentar ponovio i na Twitteru.

  • Svijet

  • 04. Mar. 2022  04. Mar. 2022

  • 1

Američki senator Lindsey Graham, jedan od najutjecajnijih članova Republikanske strane, ali i jedan od najpoznatijih američkih političara uopće, poručio je da je jedini način da se završi rat u Ukrajini taj da neko u Rusiji likvidira Vladimira Putina, piše Wall Street Journal.

Graham je to prvi put iznio u emisiji Seana Hannityja na Fox Newsu, a potom je komentar ponovio i na Twitteru. Graham se referirao na izdaju i ubistvo Julija Cezara, ali i neuspjeli pokušaj atentata na Adolfa Hitlera koji je 1944. pokušao Claus von Stauffenberg.

"Postoji li Brut u Rusiji? Ima li u ruskoj vojsci neka uspješnija verzija pukovnika Stauffenberga? Jedini način da ovo završimo je taj da neko u Rusiji likvidira ovog lika. Svojoj zemlji - i svijetu - učinio bi veliku uslugu", napisao je Graham.

"Samo Rusi mogu riješiti ovo. Lako reći, teško napraviti. Osim ako ne želite živjeti u mraku ostatak života, biti izolirani od svijeta i totalno siromašni, morate nešto poduzeti", napisao je.

Podsjetimo, prije nego što je postao senator, Lindsey Graham bio je advokat u Zračnim snagama SAD-a više od tri desetljeća. Poznat je i po neobičnom odnosu s Donaldom Trumpom, bivšim predsjednikom SAD-a, kojeg je prvo oštro kritizirao (prije nego je ovaj ušao u Bijelu kuću), onda postao njegov bliski suradnik, a sada se, čini se, opet udaljava od njega. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...