SDS SE POŽALIO NA FOČANSKU POLICIJU: Već 17 sati drže utamničene naše odbornike bez ikakvog osnova

Prema policijskom izvještaju tučnjava se dogodila jučer tokom sjednice, a SDS-ovi Bogidroga i Kostić se terete za nanošenje tjelesnih povreda kolegi iz SNSD-a.

  • Vijesti

  • 04. Mar. 2022  04. Mar. 2022

  • 1

Nakon što su dvojica odbornika SDS-a u Skupštini Foče privedena zbog nanošenja tjelesnih povreda odborniku SNSD-a Milanu Nikoliću, oglasio se SDS. U saopćenju ističu da se "parlamentarno nasilje nad odbornicima opozicije, a naročito prema braći Ognjenu i Dušanu Bodirogi u Skupštini opštine Foča koje traje već neki period, nastavlja i od Policijske uprave Foča koja već 17 sati drži utamničene odbornike SDS Ognjena Bodirogu i Milorada Kostića".

“Odbornici Srpske demokratske stranke, njihove porodice kao i prijatelji su već mjesecima meta uvreda, prijetnji i napada vladajuće većine i sinoćnji incident je kulminacija višemjesečnog nasilja nad našim odbornicima, a pogotovo nad Ognjenom Bodirogom. Tražimo od Policijske stanice Foča da smjesta pusti utamničene odbornike Srpske demokratske stranke Ognjena Bodirogu i Milorada Kostića koje bez ikakvog osnova drže u pritvoru. Dok pravi kriminalci slobodno šetaju ulicama našeg grada, dva momka koja su samo branila svoje dostojanstvo i čast svojih porodica zatvoreni su u policijskoj stanici kao posljednji kriminalci. Tražimo hitno puštanje naših odbornika na slobodu ako zbog ničeg drugog ona zbog mira njihovih porodica koje su u strahu za bezbjednost svojih najbližih”, navodi se u saopćenju.

Prema policijskom izvještaju tučnjava se dogodila jučer tokom sjednice, a SDS-ovi Bodiroga i Kostić se terete za nanošenje tjelesnih povreda kolegi iz SNSD-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...