VJERNA MU DO KRAJA: Rusku muzičku divu godinama povezuju s Putinom, sada je otkazala sve nastupe

Dugo godina šuška se o njihovom navodnom ljubavnom odnosu.

  • Show

  • 05. Mar. 2022  05. Mar. 2022

  • 6

Nankon što je otkazala sve javne nastupe u skorijoj budućnosti, u fokusu javnosti ponovo se našao odnos ruske sopranistice Anne Netrebko i Vladimira Putina.

Dugo godina šuška se o njihovom navodnom ljubavnom odnosu, a 2011. godine sopranistica je odlučila prokomentirati tvrdnje da mu je ljubavnica.

"Voljela bih da sam bila njegova ljubavnica, ali kada? Upoznali smo se dva puta. Službeno i nakratko. On je jako atraktivan muškarac. Ima snažnu, muževnu energiju", rekla je tad u intervjuu za američki "Newsweek".

Izjasnila se protiv rata, ali...

Pedesetogodišnja operna diva nastupala je u najvećim svjetskim opernim kućama i surađivala s brojnim velikim orkestrima i dirigentima. U februaru 2014. izvela je olimpijsku himnu na ceremoniji otvaranja Igara u ruskome Sočiju.

U decembru 2015. otputovala je u Donjeck da bi ondje pozirala sa zastavom proruski orijentiranih separatističkih pobunjenika.

Kontroverze je izazvala i kada je proruskom ukrajinskom čelniku Olegu Carevu uručila ček na milijun rubalja (15.000 dolara).

Netrebko se pokušala obraniti objasnivši da želi poduprijeti umjetnost, posebice Donjecku operu, kojoj je Ukrajina ukinula sva sredstva.

Netrebko se u nedjelju na Instagramu izjasnila "protiv rata" s Ukrajinom, ali nije osudila čelnike svoje zemlje niti je iskazala solidarnost s Ukrajincima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...