BRAĆA KLIČKO UPUTILI POZIV PAPI FRANJI I DRUGIM VJERSKIM VOĐAMA: "Zauzmite stav i preuzmite odgovornost..." (VIDEO)

Osim papi Franji, braća Kličko s molbom su se obratili velikom imamu Ahmadu al-Tayyebu i ruskom patrijarhu Kirilu I, Dalaj Lami i glavnom izraelskom rabinu Davidu Lauu.

  • Svijet

  • 05. Mar. 2022  05. Mar. 2022

  • 0

Braća Kličko zatražili su pomoć od pape Franje i drugih glavnih vjerskih vođa. "Što se događa u srcu Europe, dira srca svih širom planete, koji vole dobrotu i pravdu, neovisno o njihovom porijeklu i religiji", poručio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko u videoporuci na Twitteru.

Skupa sa svojim bratom Vladimirom apelirao je na vjerske vođe svijeta da zauzmu stav i "ponosno preuzmu odgovornost svojih religija za mir".

Osim papi Franji, braća Kličko s molbom su se obratili velikom imamu Ahmadu al-Tayyebu i ruskom patrijarhu Kirilu I, Dalaj Lami i glavnom izraelskom rabinu Davidu Lauu. Sve ih je pozvao da dođu u Kijev kako bi pokazali svoju solidarnost i suosjećanje s ukrajinskim narodom. "Učinimo Kijev prijestolnicom čovječanstva, duhovnosti i mira", pozvao je Kličko vjerske vođe, prenosi Jutarnji.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...