DIV IZ STUTTGARTA DONIO ODLUKU: Mercedes u Njemačkoj mijenja sve, više neće nuditi popularne modele…

Nasuprot tome, sve je veća potražnja za prostranim vozilima.

  • Auto

  • 07. Mar. 2022  07. Mar. 2022

  • 0

Mercedesova E klasa je jedan od najpopularnijih taksija koji voze njemačkim cestama. No od sljedeće godine proizvođač automobila Mercedes-Benz ne želi ovaj model nuditi kao taksi, a isto se odnosi i na B klasu, nakon redizajna.

Postoji razlog zašto se taksiji E i B klase neće prodavati, a to je navodni pad potražnje. Samo u posljednje četiri godine prodaja ovih modela taksija pala je za 75 posto.

Nasuprot tome, sve je veća potražnja za prostranim vozilima. Ovaj segment bi se servirao s V-klasom, EQV-om, Vito Tourerom i eVito Tourerom. Proizvođač automobila sada se želi fokusirati na navedene proizvode za kombi vozila u sektoru taksija i rent-a-car. Vijest je navodno izazvala uzbuđenje i negodovanje među taksistima.

Prema izvještaju Wirtschaftswochea, njemačko udruženje taksista i rent-a-cara pisalo je izvršnom direktoru Mercedes grupe Ola Källeniusu. Po njima, eliminacija E-klase kao taksija bila je katastrofalna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...