MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA RS-a DRAGAN LUKAČ: "Locirali smo objekat iz kojeg je pozivano na ubistvo Milorada Dodika"

Lukač je istakao kako je sve unaprijed pripremljeno i montirano, “jer postoji čovjek koji ti spremno snima dok lice ulazi unutra maskirano i nudi određen novac da bi neko izvršio takvo ubistvo”.

  • Vijesti

  • 07. Mar. 2022  07. Mar. 2022

  • 20

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske lociralo je mjesto snimanja videa u kojem maskirano lice nudi novčanu nagradu za ubistvo člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. Ministar Dragan Lukač istakao je kako se radi o ugostiteljskom objektu u Sarajevu.

Lukač je istakao kako je sve unaprijed pripremljeno i montirano, “jer postoji čovjek koji to spremno snima dok lice ulazi unutra maskirano i nudi određen novac da bi neko izvršio takvo ubistvo”.

Zajedno sa policijom u Federaciji Bosne j Hercegovine, SIPA-om i ostalim sigurnosnim agencijama radi se na otkrivanju lica koja su akteri snimka, kao i povoda, istakao je Lukač.

Komentarišući ovaj slučaj Lukač je povukao paralalelu sa dešavanjem u Prijedoru, gdje je, kako je istakao, “jedna TV kuća snimala prilog i u njemu lice koje je reklo da treba srušiti džamiju”.

Policija je utvrdila, kaže Lukač, da se radi o montiranom snimku, “gdje je jedna kuća dozvola sebi da se bavi izazivanjem vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, a lice koje prolazi ispred je takođe bošnjačke nacionalnosti koje poziva na rušenje džamije”, istakao je Lukač pozivajući medije da ne učestvuju u takvim stvarima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...