NEKADAŠNJI PREDSJEDNIK NAŠE STRANKE DENNIS GRATZ PRISTUPIO DF-u: Dobrodošlicu mu poželio Željko Komšić

Dobrodošlicu Gratzu su poželjeli Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić, generalni sekretar Dženan Đonlagić i predsjednik Kantonalnog odbora Albin Zuhrić.

  • Vijesti

  • 07. Mar. 2022  07. Mar. 2022

  • 5

Danas je pristupnicu kao novi član Demokratske fronte potpisao dr. Dennis Gratz, nekadašnji federalni zastupnik i predsjednik Naše stranke.

Dobrodošlicu Gratzu su poželjeli predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić, generalni sekretar Dženan Đonlagić i predsjednik Kantonalnog odbora Albin Zuhrić.

“Osjećao sam potrebu da se priključim borbi koju vodi Željko Komšić kao predsjednik, političkoj, a ako bude potrebno i svakoj drugoj”, rekao je Gratz prilikom pristupanja DF-u.

“Sviđa mi se i koncept ove nove Demokratske fronte koju gradi Komšić. Čini mi se da je tu bilo nekih ljudi koji su ga iznevjerili, gledali samo vlastiti interes, ali isto tako vidim da se tu pravi novi projekat, i moram priznati da mi to izgleda vrlo ozbiljno. To je jedan miks starih, poštenih kadrova koji su uvijek držali patriotski kurs, i novih lica koje će unijeti novu energiju stranci. Što se tiče borbe za građansku državu, ja tu ne vidim konkurenciju Demokratskoj fronti.”

“Da budem do kraja otvoren, i ja sam nekad imao sumnje da li je Komšićev pristup ispravan, ali je sve što se izdešavalo od 2018. godine pokazalo da je bio u pravu, da je vidio dalje od svih nas, i da je bio spreman pretrpiti i mnoge udarce zbog svojih, pokazat će se ispravnih, stavova.”, dodao je Gratz.

Pristupanje Dennisa Gratza Demokratskoj fronti je nastavak unutrašnje reorganizacije i jačanja stranke koja se provodi proteklih godinu dana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...