OGLASIO SE KLIČKO: "Kijev se priprema za odbranu od novog napada"

"Neprijatelj je uništio gradove Buču, Hostomel, Irpin. Namjerno ubijaju civile", kazao je gradonačelnik Kijeva.

  • Svijet

  • 07. Mar. 2022  07. Mar. 2022

  • 1

Na području oko Kijeva od jutra se odvijaju žestoke borbe, potvrdio je i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko. “Neprijatelj je uništio gradove Buču, Hostomel, Irpin. Namjerno ubijaju civile", kazao je.

“Radimo sve što možemo kako bismo osigurali dovoljno hrane, lijekova i ostalih osnovnih potrepština u glavnome gradu. Dijelimo pomoć onima kojima je danas najpotebnija, a humanitarnu pomoć smo poslali i u grad Černihiv, koji je sjeverno od Kijeva”, dodao je Kličko. 

“Pokušavamo poslati pomoć i u Buču te Hostomel. Formiramo humanitarne koridore i za neke druge gradove. Glavni grad priprema se za odbranu. Pozivam sve građane Kijeva da ostanu mirni, da ostanu u kućama ili – u slučaju uzbune – u skloništima”, rekao je, prenosi CNN.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...