PROKLIZAVANJE PRVOG DODIKOVOG OBAVJEŠTAJCA: Predrag Ćeranić pokušava ublažiti blamažu oko navodnih prijetnji ubistvom Miloradu Dodiku...

Bivši obavještajac Ćeranić očito pokušava prebaciti lopticu na drugu stranu, pokušavajući blamažu Dodikovih medija.

  • Mini market

  • 08. Mar. 2022  08. Mar. 2022

  • 3

"Prijetnja smrću mora biti tretirana kao ozbiljno krivično djelo, istakao je bivši obavještajac, a danas stručnjak za sigurnost Predrag Ćeranić, komentarišući na RTRS-u videosnimak na kojem se navodno prijeti članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

"Svaki teroristički akt počinje od ideje. Objavljivanjem ovakvih ideja na društvenim mrežama, potrebno je preventivno djelovati i spriječiti takve ideje. Vjerujem da će SIPA djelovati na pravi način, jer Policija Republike Srpske nema ingerencije za Sarajevo, gdje se incident i dogodio", naglasio je Ćeranić.

"Internet je vojno polje za odmjeravanje ideja, stavova, ali i opasnih planova. U obavještajnim krugovima zovu je 'peta borbena gotovost'", rekao je Ćeranić.

Ćeranić kaže da ovo nije verbalni delikt, već namjera, i da neko stoji iza cijele priče.

"Nju je neko osmislio. Živimo u podijeljenom društvu. Kada je bio teroristički akt na Policijsku stanicu u Zvorniku, jedan sarajevski mediji je pravio anketu da li je to ili nije terorizam. Dakle čak tamo gdje je sve jasno, uvijek postoje snage koje žele ponuditi drugu priču i ideju", kazao je Ćeranić.

Bivši obavještajac Ćeranić očito pokušava prebaciti lopticu na drugu stranu, pokušavajući blamažu Dodikovih medija i performans popularnog YouTubera predstaviti kao prijetnje po život Milorada Dodika prikazati.

Šta se krije iza svega jutros je objavila "Slobodna Bosna".

Više pročitajte OVDJE!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...