MOSKVA OŠTRO ODGOVORILA WASHINGTONU: Prešli ste sve granice, ova odluka imat će globalne posljedice…

Joe Biden je rekao kako je tu odluku donio u konsultacijama sa saveznicima.

  • Vijesti

  • 09. Mar. 2022  09. Mar. 2022

  • 1

Moskva je kritizirala odluku SAD-a o uvođenju opće zabrane uvoza ruske sirove nafte i upozorila kako bi to moglo imati globalne posljedice.

"Pritisak američkih sankcija na Rusiju odavno je prešao sve granice političkog i ekonomskog smisla", napisali su iz ruske ambasade u Washingtonu na svojoj Facebook stranici.

"Kao i obično, Sjedinjene Države ne razmišljaju o činjenici da su ograničenja uvijek dvosjekli mač", naveli su iz ambasade.

U saopćenju je dodato kako je "očito da će odbijanje naših resursa dovesti do značajnih fluktuacija na globalnim energetskim tržištima", što će negativno utjecati na interese kompanija i potrošača, prvenstveno u samim Sjedinjenim Državama.

Ambasada je naglasila kako "Rusija ima varijante kuda preusmjeriti svoje visokokvalitetne i konkurentne proizvode."

Američki predsjednik Joe Biden u utorak je objavio američki embargo na uvoz nafte i plina iz Rusije, pojačavajući pritisak na Moskvu u znak odmazde za invaziju Ukrajine. Rekao je kako je tu odluku donio u konsultacijama sa saveznicima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...