KLIČKO UPOZORAVA: "Ako Rusi okruže Kijev, možemo izdržati sedmicu ili dvije"

"Bili smo u SSSR-u i ne želimo se vratiti u njega", zaključio je Kličko.

  • Svijet

  • 09. Mar. 2022  

  • 4

Ggradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je u razgovoru za CNN pozvao Ukrajince da "obrane budućnost" u borbi protiv želje ruskog predsjednika Vladimira Putina da "ponovo izgradi rusko carstvo"

Kličko je dodao kako "Kijev ima dovoljno resursa za sedmicu ili dvije ako ga ruska vojska uspije potpuno okružiti".

"Poručujem ljudima da nećemo nikad odustati. Ovo je naša zemlja, naš grad, naša porodica. Branimo svoju budućnost", rekao je Kličko.

"Bili smo u SSSR-u, ne želimo se vratiti u njega"

"Ruski razlog za ovaj rat je potpuno besmislen. Razlog zbog kojeg Putin želi ovaj rat je zato što želimo biti demokratska europska zemlja, a Putin želi ponovo izgraditi rusko carstvo", rekao je Kličko.

"Bez Ukrajine mu je to teško postići. Njegov san je ponovo izgraditi Sovjetski Savez. Bili smo u SSSR-u i ne želimo se vratiti u njega", zaključio je Kličko, prenosi Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...