SERGEJ TRIFUNOVIĆ 'PISAO' MILOŠEVIĆU: "Hvala ti za sve obmane i krađe, za svaku kap krvi koju su zbog tebe prolile hiljade, pamtimo Srebrenicu, Sarajevo..."

U pitanju je čitulja objavljena u Politici, koju potpisuju „građani Srbije Nada, Srećko, Živko, Sloboda, Vesela i Mile Ćurčić“.

  • Mini market

  • 10. Mar. 2022  10. Mar. 2022

  • 4

Glumac i donedavno predsjednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović okačio je na društvenim mrežama zanimljivo pismo upućeno pokojnom Slobodanu Miloševiću.

U pitanju je čitulja objavljena u Politici, koju potpisuju „građani Srbije Nada, Srećko, Živko, Sloboda, Vesela i Mile Ćurčić“.

„Slobodane Miloševiću, hvala ti za sve obmane i krađe, za svaku kap krvi koju su zbog tebe prolile hiljade, za strah i neizvesnost, za promašene živote i generacije, snove koje nismo ostvarili, za užase i ratove koje si, ne pitajući nas, u naše ime vodio, za sav teret koji si nam na pleća natovario.

Pamtimo tenkove na ulicama Beograda i krv na njegovim pločnicima. Pamtimo Vukovar. Pamtimo Dubrovnik. Pamtimo Knin i Krajinu. Pamtimo Sarajevo. Pamtimo Srebrenicu. Pamtimo bombardovanje. Pamtimo Kosovo. Tek ćemo ga pamtiti. I sanjati.

Sećamo se poginulih, ranjenih, unesrećenih, izbeglica. Sećamo se svojih uništenih života", okačio je Sergej Trifunović na svom Instagramu.

Podsjećamo, na jučerašnji dan bila je 31. godišnjica devetomartovskih demonstracija, na kojima je režim Slobodana Miloševića bio prvi put ozbiljno uzdrman.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...