RAVNOGORSKI ČETNIČKI POKRET OTKAZAO POSTROJAVANJE U VIŠEGRADU: Prepali se NATO-a i kao razlog naveli EUFOR-ove vojnike u BiH

"Znači, neće biti postrojavanja, samo parastos u crkvi i na mjestu gdje je naš Čiča zarobljen, i gdje je pobijena njegova pratnja", navodi se.

  • Vijesti

  • 10. Mar. 2022  10. Mar. 2022

  • 16

Prema informacijama medija iz manjeg bh. entiteta, Ravnogorski četnički pokret otkazao je postrojavanje svojih pripadnika, koje je ranije bilo zakazano za nedjelju, 13. marta, u Višegradu.

"Poštovana braćo Ravnogorci, obavještavamo vas da predviđeni parastos našem Čiča Draži koji je zakazan za 13.3 2022. godine u Draževini (Dobrunskoj Rijeci), neće se održati kako je prvobitno bilo planirano, navodi se u pismu koje je proslijeđeno članovima ovog zloglasnog pokreta.

Razlog za otkazivanje postrojavanja leži, kako kažu, u novonastaloj sigurnosnoj situaciji u svijetu, kao i u Bosni i Hercegovini.

Kao jedan od razloga navedeno je i povećano prisustvo pripadnika EUFOR-a u BiH, piše Srpskainfo.

"Znači, neće biti postrojavanja, samo parastos u crkvi i na mjestu gdje je naš Čiča zarobljen, i gdje je pobijena njegova pratnja. Veliki je pritisak stranih i domaćih faktora iz federalnog djela BiH, medijskih kuća iz FBiH na našu organizaciju, moramo biti pametni i mudri! Naredba rukovodstva pokreta je da se svi pridržavaju gore navedenog saopštenja", istaknuto je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...