MISTERIOZNO NESTALA: Jahti ruskog milijardera se izgubio svaki trag nakon napuštanja Crne Gore

Mediji pišu da je Alekperova luksuzna jahta „misteriozno nestala“ u trenutku kada su plovila drugih ruskih oligarha zaplijenjena.

  • Regija

  • 11. Mar. 2022  11. Mar. 2022

  • 1

Jahta ruskog milijardera Vagita Alekperova "The Galactica Super Nova" nestala je sa radara, sudeći po podacima sa sajta Marine Traffic. Plovilo vlasnika ruskog "Lukoila" prošle sedmice bilo je u Porto Montenegru, a prema zvaničnim podacima, isplovilo je iz crnogorske marine.

Ubrzo nakon što je jahta napustila crnogorsku marinu, automatski sistem „Galactica Super Nova“ za praćenje, također poznat kao AIS, prestao je da šalje signale, izvještava MarineTraffic i slični sajtovi Vessel Finder i Vessels Value, prenosi RTCG.

Mediji pišu da je Alekperova luksuzna jahta „misteriozno nestala“ u trenutku kada su plovila drugih ruskih oligarha zaplijenjena.

Brod je trebalo da ažurira svoju lokaciju u srijedu popodne po srednjeevropskom vremenu.

Alekperovljeva jahta, prema Superyacht Fan, ima bazen sa staklenim dnom od šest metara i vodopadom, touch-and-go helidrom, lift i veliki klub. Dugačka je oko 70 metara i može da primi 28 ljudi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...