IZETBEGOVIĆ DIRNUO U OSINJE GNIJEZDO: Stevandić, Vulić i Novaković Bursać žestoko napali lidera SDA zbog...

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da je predsjednik SDA Bakir Izetbegović "otac svih kriza, napetosti i nesporazuma u BiH"

  • Mini market

  • 11. Mar. 2022  11. Mar. 2022

  • 20

Nenad Stevandić, predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, rekao da "Izetbegović ima potrebu da bilo koga drugog okrivi za ono što on godinama radi - remeti međunacionalne odnose, poziva na ratne sukobe, govori o oružju, naziva Srbe "genocidašima", što umnogome komplikuje situaciju i stvara velike napetosti".

"Njegova potreba da poslije toga okrivi druge nije ništa drugo do samo dokaz da je on otac svih nesporazuma, kriza i otac svake napetosti", poručio je Stevandić, reagujući na današnju poruku Izetbegovića, koji je lidera SNSD-a Milorada Dodika označio krivcem za aktuelnu krizu, dosadašnji slab napredak na reformskom putu BiH i ekonomske teškoće koje naša zemlja ima, posebno manji bh. entitet. 

Na Izetbegovićevu izjavu osvrnula se i poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić

Ona je poručila da "lider SDA, kao ni bilo ko iz FBiH nije kompetentan da 'drži slovo Dodiku'".

"Mladi su otišli jer vi iz FBiH, na čelu sa Izetbegovićem pozivate na rat, zveckate oružjem i nesposobni ste. Niste u stanju Vladu FBiH formirati od 2018. godine, a držali biste slovo Dodiku", rekla je Vulićeva.

Vulićeva je rekla da je Izetbegović politički zagledan u strance, jer nema svoje autentičnu politiku.

"Vi, Bakire Izetbegoviću i ne znate ništa već da ljubite skute NATO saveza i EU predstavnika. Smeta Vam što je lider jedan. Dodika poštuju i iskreni Bošnjaci, a vas samo oni koji su se okoristili, zahvaljujući Vašoj porodici", poručila je Vulićeva.

U napade na Izetbegovića uključila se i šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać.

Bursaćeva je rekla da je u riječ o "nemoći u ostvarenju sopstvene političke vizije koja sadrži isključivo centralizovanu BiH, kojom se upravlja na način iscrtan u Islamskoj deklaraciji, čemu su Dodik i SNSD dokazano najveća brana".

"Budući da se vole pozivati na to da upravljaju najznačajnijim resursima u BiH i da imaju veliku pomoć spolja, logično bi bilo da se hvale sopstvenim rezultatima u broju kilometara izgrađenih auto-puteva, škola i bolnica ili čime drugim korisnim i pametnim, međutim, netrpeljivost i nemoć djeluju zasljepljujuće na takozvane lidere poput Izetbegovića mlađeg", rekla je Bursaćeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...