SRAMNE TVRDNJE IVICE DAČIĆA: "Kada je bilo glasanje o Srebrenici u UN-u, mogli smo zvati samo..."

"Kada zapadu pokažete fotografiju stradanja djece, oni će da zaplaču. Ali ako im kažete da su to srpska djeca, oni će da obrišu suze", kazao je Dačić.

  • Regija

  • 14. Mar. 2022  14. Mar. 2022

  • 8

Lider SPS-a Ivica Dačić poručio je da Srbija nije mogla da uvede sankcije Rusiji jer su oni "vijekovni saveznici Srba".

"Kada je bilo glasanje oko Srebrenice u UN-u, mogli smo samo zvati Lavrova. Volio bih da smo mogli zvati druge, ali to ne znači da oni ne bi glasali protiv nas. Mislite da je Rusiji bilo lako da uloži veto? Ako su se oni založili za nas, zašto bi mi išli logikom da im uvodimo sankcije", rekao je Dačić.

"Ako NATO misli da su u pravu, zašto ne napadnu Rusiju? Očigledno i ne misle tako", poručio je Dačić.

"Kada zapadu pokažete fotografiju stradanja djece, oni će da zaplaču. Ali ako im kažete da su to srpska djeca, oni će da obrišu suze", kazao je Dačić, te dodao:

"Osjetljiv sam kada pitanje civilnih žrtava imaju selektivni karakter. Bio sam u Ukrajini više puta, sve strane su krišile primirje. Nisam išao logikom da se dođe do mirnog rješenja, nadam se da svi shvataju da nema mirnog rješenja", istakao je Dačić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...