DIREKTNO IZ WASHINGTONA: Nakon razgovora s Andrejem Plenkovićem oglasio se Anthony Blinken, spominjao je i Bosnu i Hercegovinu...

Dodaje se da su Blinken i Plenković razgovarali i o padu drona u Zagrebu 10. marta.

  • Regija

  • 15. Mar. 2022  15. Mar. 2022

  • 2

Američki državni sekretar Antony Blinken je u razgovoru s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem izrazio duboku zahvalnost za snažnu podršku premijera i njegove vlade Ukrajini, uključujući pružanje sigurnosne pomoći i prihvat izbjeglica, te za aktivnu ulogu Hrvatske u NATO-u, objavio je State Department.

Kako se navodi u saopćenju koje potpisuje glasnogovornik Ned Price, Blinken je u razgovoru s Plenkovićem ponovo potvrdio podršku SAD-a Ukrajini u suočavanju s nastavljenim ratom ruskog predsjednika Vladimira Putina.

“Državni sekretar je izrazio duboku zahvalnost za snažnu podršku premijera Plenkovića i njegove vlade Ukrajini, uključujući pružanje sigurnosne pomoći i prihvat izbjeglica, te za aktivnu ulogu Hrvatske u NATO-u”, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da su Blinken i Plenković razgovarali i o padu drona u Zagrebu 10. marta.

“Blinken je istaknuo ključnu ulogu Hrvatske u osiguravanju evropske budućnosti cijelog zapadnog Balkana, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Također je pozdravio Strateški dijalog između SAD-a i Hrvatske 17. marta, koji će okupiti međuagencijske timove na visokoj razini kako bi razmotrili zajedničke napore za unapređenje zajedničkih prioriteta”, navodi State Department.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...