CRNA GORA USVOJILA PAKET SANKCIJA RUSIJI: Na spisku su Vladimir Putin, Sergej Lavrov i još skoro 700 Rusa

Između ostalog sankcije se odnose na 696 ruskih državljana kao i na finansijske institucije, imovinu, promet i distribuciju dobara.

  • Regija

  • 15. Mar. 2022  15. Mar. 2022

  • 0

Komisija za politički sistem Vlade Crne Gore kojom predsjedava potpredsjednik Vlade Dritan Abazović usvojila je jednoglasno paket sankcija Rusiji koji je predhodno usvojio Savjet Evropske unije. 

Između ostalog sankcije se odnose na 696 ruskih državljana kao i na finansijske institucije, imovinu, promet i distribuciju dobara.

Na spisku su između ostalih predsjednik Rusije Vladimir Putin, premijer Mihail Mišustin, ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, ministar unutrašnjih poslova Rusije Vladimir Kolokoljcev, Ramzan Kadirov, predsjednik ruske Republike Čečenije, bivši predsjednik Rusije i aktuelni potpredsjednik Ruskog vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev.

Na spisku su i Igor Sečin, glavni izvršni direktor ruske državne naftne kompanije Rosnjeft, Nikolaj Tokarev, glavni izvršni direktor ruskog naftnog i plinskog preduzeća Transnjeft.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...