KAKVA JE SUDBINA MIRALEMA PJANIĆA: Barcelona se rješava čak šestorice igrača kako bi u svoje redove dovela Salaha...

Barcelona želi pojačati igračku konkurenciju. Treba im dubina na svim pozicijama, a posebno u vrhu napada, piše Mundo Deportivo.

  • Sport

  • 16. Mar. 2022  16. Mar. 2022

  • 0

Prema pisanju Mundo Deportiva, Barcelona već aktivno radi na ljetnom prijelaznom roku.

Prioritet je i dalje Erling Haland. U slučaju da ga ne bude moguće dovesti, Katalonci imaju spremnu zamjenu.

Barcelona želi pojačati igračku konkurenciju. Treba im dubina na svim pozicijama, a posebno u vrhu napada, piše Mundo Deportivo. S obzirom na stanje finansija u klubu, u prvom planu su igrači kojima istječe ugovor. Franck Kessié (AC Milan), Noussair Mazraoui (Ajax), Andreas Christensen i César Azpilicueta (oba iz Chelseaja) su igrači za koje Barcelona vjeruje da ih može dovesti.

Njihova najveća želja je Haland, ali ta operacija mogla bi biti puno teža. Naime, norveškog napadača žele i Manchester City i Real Madrid. Osim toga, procjenjuje se da će na ime odštete, plaće igraču i provizije agentu, za Halanda trebati izdvojiti oko 250 miliona eura. Barcelona zbog toga ima i plan B.

Prema otočkim medijima, 29-godišnji egipatski napadač svjestan je da mu je ovo možda posljednji astronomski ugovor u životu i traži najveću plaću u historiji kluba, višu od trenutnih 12 miliona eura. Liverpool, navodno, ne želi poremetiti balans u plaćama te svrgnuti Van Dijka kao najplaćenijeg igrača ekipe.

Barcelona će, navodi Mundo Deportivo, u nastojanju da dođe do novca za Salaha, prodati ili dati papire čak šestorici igrača. Philippe Coutinho, Ousmane Dembele, Sergi Roberto, Samuel Umtiti, Martin Braithwaite i Neto mogli bi napustiti Camp Nou.

Još uvijek nije poznata sudbina Miralema Pjanića koji se na ljeto vraća s posudbe iz Bešiktaša.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...