"SB" NA LICU MJESTA: U zgradi Delegacije EU u BiH počeo sastanak o reformi Izbornog zakona (FOTO)

Sastanak na koji su došli Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović održava se u zgradi Delegacije EU, a ranije su na njega stigli i predstavnici opozicije iz FBiH i RS-a.  

  • Vijesti

  • 16. Mar. 2022  16. Mar. 2022

  • 9

Visoki predstavnik za sigurnosnu i vanjsku politiku i potpredsjednik Evropske komisije Josep Borrell boravi u službenoj posjeti BiH. S njim je došla i Angelina Eichhorst, direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS) i medijatorica za izbornu reformu, koja je prisustvovala postrojavanju snaga EUFOR-a u bazi u Butmiru. Borrell i Eichhorst tokom dana, ali i sutra održat će niz sastanaka sa političarima, predstavnicima civilnog društva, a jedna od glavnih tema su izmjene Izbornog zakona BiH. 

"Opredjeljenje EU da podrži vlasti BiH u održavanju sigurnog okruženja ostaje nepokolebljivo i u trenutnoj situaciji još važnije. Udvostručili smo prisustvo naših trupa na terenu. Ovo raspoređivanje odražava opredijeljenost EU za jedinstvo, teritorijalni integritet i suverenitet BiH. Nastavit ćemo odvraćati one koji se osjećaju ohrabrenim da preduzmu destabilizirajuće akcije. Svaka generacija nosi sopstvenu odgovornost za mir i stabilnost", naveo je Borrell na Twitteru. 

Sastanak na koji su došli Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović održava se u zgradi Delegacije EU, a ranije su na njega stigli i predstavnici opozicije iz FBiH i RS-a.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...