JOSEP BORRELL O IZBORIMA U TURSKOJ: "Veselimo se zajedničkom radu na reformama"

"Temeljna prava i demokracija su u srži naših odnosa..."

  • Evropa

  • 01. Apr. 2024  

  • 1

Održavanje općinskih izbora na miran i profesionalan način služi na čast Turskoj i pokazuje posvećenost građana lokalnoj demokratiji, ocijenio je u ponedjeljak, dan nakon lokalnih izbora u Turskoj, visoki predstavnik Evropske unije za sigurnosnu i vanjsku politiku Josep Borrell.

"Temeljna prava i demokracija su u srži naših odnosa. Veselimo se zajedničkom radu na reformama koje Tursku približavaju EU", napisao je Borrell na X-u.

Turci su predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu i njegovoj stranci zadali najteži izborni udarac u nedjelju na lokalnim izborima širom zemlje koji su ponovo potvrdili opoziciju kao političku snagu i ojačali gradonačelnika Istanbula Ekrema Imamoglua kao glavnog suparnika predsjednika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...