ZVONJAVA JE TRAJALA 20 MINUTA: Neobičan hakerski napad probudio stanovnike Beča...

Zvonjava je trajala oko 20 minuta dok Faber nije uspio intervenirati svojim vlastitim računarom kako bi vratio noćni mir sugrađana.

  • HiTec

  • 17. Mar. 2022  17. Mar. 2022

  • 0

Stanovnike centra Beča u noći na srijedu probudila je neprekidna zvonjava katedrale sv. Stjepana za što je zaslužan hakerski napad na računarski sistem kojim se upravlja zvonima.

Kibernetički napadač je u utorak navečer iskoristio internetsku vezu između gotičke katedrale i kompanije koja upravlja zvonima kako bi 'oteo' zvona na dva tornja bečke znamenitosti, rekao je župnik Toni Faber.

Zvonjava je trajala oko 20 minuta dok Faber nije uspio intervenirati svojim vlastitim računarom kako bi vratio noćni mir sugrađana.

"Izvinjavamo se svima koje je to probudilo", rekao je glasnogovornik Bečke nadbiskupije.

Još se ništa ne zna o pozadini hakerskog napada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...