OŠTRA REAKCIJA IZ HERCEGOVINE: "Tražimo očitovanje načelnika Neuma o aparthejd idejama..."

Dodaju da se nadaju da se možda i radi o pogrešno prenesenoj informaciji.

  • Društvo

  • 17. Mar. 2022  17. Mar. 2022

  • 16

"Građane Bosne i Hercegovine je uznemirila vijest da je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata jučer na sastanku kojem je prisustvovao i načelnik općine Neum dala podršku načelniku općine Neum u borbi protiv prodaje objekata u Neumu s kojom se mijenja nacionalna struktura stanovništva", navodi se u reakciji Stranke za BiH.

"Ovakve poruke koje nam dolaze iz jedine bosanskohercegovačke općine na moru, pogotovo kada se stave u sadašnji vremenski okvir i trenutnu političku situaciju u BiH i regiji su strašne i nevjerovatne. To su poruke javnog aparthejda i diskriminacije građana Bosne i Herecgovine koji nisu Hrvati. Koju borbu i protiv koga vodi načelnik općine Neum? Da li želi etnički čist Neum ili pak želi administrativnim preprekama zabraniti ili osporiti investiranje u Neum svima onima koji nisu Hrvati? Da li je ovo znak zvanične hrvatske politike u BIH?", pitaju iz Kantonalnog odbora SBiH HNK.

Dodaju da se nadaju da se možda i radi o pogrešno prenesenoj informaciji.

"Zbog toga tražimo od načelnika općine Neum da se javno izjasni da li on zaista vodi ovu borbu, protiv koga i na koncu kakav je njegov stav po ovom pitanju", navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...