VIŠKOVIĆ ZNA DA REPUBLIKA SRPSKA GRCA U DUGOVIMA: "Za odluku o ukidanju akciza na gorivo bila potrebna odgovorna odluka i dogovor!"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da za odluku o ukidanju akciza na gorivo bila potrebna odgovorna odluka i dogovor.

  • Ekonomija

  • 17. Mar. 2022  17. Mar. 2022

  • 3

Kaže da je i dalje cijena nafte i naftnih derivata u Republici Srpskoj jeftinija od okruženja.

On je naveo da bi sa ukidanjem akciza došli u poziciju da se privuče cijelo okruženje na benzinske pumpe i stvori možda nestašica.

Višković ističe da juče nije došlo do usvajanja izmjena Zakona o akcizama jer su nametnute po hitnoj proceduri, a u tom slučaju se ne može amandmanski djelovati.

"To bi bilo neodgovorno donesena odluka. Želimo da donesemo odgovorno odluku prema građanima Republike Srpske i BiH", istakao je Višković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...