DODIK STAO UZ KALABUHOVA: "Ambasador Ruske Federacije ne bi smio da bude tretiran iz Predsjedništva BiH na način na koji je to učinio Džaferović..."

Dodik je rekao da bi "podsjetio kolegu Džaferovića da BiH nije donijela odluku o članstvu u NATO-u i da prestane obmanjivati javnost".

  • Politika

  • 18. Mar. 2022  18. Mar. 2022

  • 21

"Tvrditi da je BiH suverena, a moljakati da iz nje ne ode kolonijalni upravnik je komično, baš kao što je komičan i pokušaj Šefika Džaferovića da disciplinuje ambasadora Ruske Federacije", izjavio je Srni  član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentira Džaferovićevu izjavu da se BiH neće upravljati iz Ambasade Ruske Federacije, Dodik je rekao da bi "mogao u potpunosti biti saglasan sa ovom njegovom izjavom samo da je dodao da se neće upravljati ni iz američke, britanske ili njemačke, a mogao bi je i razumijeti da proteklih 27 godina BiH nisu upravljali upravo ambasadori zapadnih zemalja".

"Ambasador Ruske Federacije, koji nikada nije doveo u pitanje Dejtonski mirovni sporazum, Ustav BiH i ravnopravnost naroda i entiteta, ne bi smio da bude tretiran iz Predsjedništva BiH na način na koji je to učinio Džaferović bez obzira što je u pitanju samo reakcija jednog dijela Predsjedništva", kazao je Dodik.

Kada je riječ o Džaferovićevoj izjavi da je BiH trasirala svoj euroatlantski put odlukama svojih institucija, uključujući i zahtjev za članstvo u NATO, Dodik je rekao da bi "podsjetio kolegu Džaferovića da BiH nije donijela odluku o članstvu u NATO-u i da prestane obmanjivati javnost".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...