PETER STANO: "Evropska unija očekuje da Crna Gora sprovede restriktivne mjere protiv Rusije"

Crna Gora bi se mogla suočiti sa dvije vrste posljedica – međunarodnim i unutrašnjim

  • Regija

  • 18. Mar. 2022  18. Mar. 2022

  • 0

Nakon što Vlada Crne Gore nije donijela odluku o implementaciji sankcija Rusiji, Crna Gora bi se mogla suočiti sa dvije vrste posljedica – međunarodnim i unutrašnjim, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Portparol EU Peter Stano je podsjetio da je Crna Gora do sada imala stopostotni stepen u usklađivanju u odnosu na odluke EU, te da se očekuje da će Crna Gora sprovesti restriktivne mjere protiv Rusije.

"Sprovođenje restriktivnih mjera i donesenih odluka je odgovornost nacionalnih vlasti. Očekujemo njihovo brzo sprovođenje od strane crnogorskih vlasti", rekao je Stano.

U NATO nisu željeli da komentarišu činjenicu da je Crna Gora jedina država članica Alijanse koja nije usvojila sankcije protiv Rusije.

"Crna Gora je naš pouzdan partner i doprinosi bezbjednosti. Crna Gora doprinosi stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Za to specifično pitanje vezano za sankcije, ipak bih prepustio crnogorskim vlastima da odgovore", rekao je on za RSE.

Hrvatski europarlamentarac Tonino Picula kaže da je riječ o svojevrsnoj sabotaži koja služi kao politički alibi.

"Djeluje kao da se crnogorski premijer u odlasku pokušava izvući od obećanja datog kroz odluku o pridruživanju sankcijama protiv Rusije kroz raspravu o nadležnosti institucija", rekao je Picula, prenosi RSE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...