EVO KO JE MUŠKARAC KOJI JE UBIJEN HICEM IZ SNAJPERA: Vodio Partizanovu navijačku grupu, a teretio se za OVA KRIVIČNA DJELA

Kako su prenijeli mediji, u trenutku ranjavanja je bio sa suprugom.

  • Hronika

  • 19. Mar. 2022  19. Mar. 2022

  • 0

Nekadašnji vođa Partizanove grupe "Head hunters" Branisav Bane Penčić ubijen je iz snajpera danas u Obrenovcu.

Penčić je u pogođen neposrednoj blizini porodične kuće, saznaje "Blic".

Kako su prenijeli mediji, u trenutku ranjavanja je bio sa suprugom. Prevezen je bez svijesti u Urgentni centar, gdje je podlegao povredama.

Navodno je pogođen u grudi.

Ovo nije prvi put da je našao na meti napadača, naime, prvi put je ranjen 2016. godine na autobuskoj stanici u Obrenovcu.

"Nepoznata osoba je oko 16.10 ispalila dva do tri hica iz vatrenog oružja ka muškarcu starom oko 35 godina na autobuskoj stanici u Obrenovcu, i nanijela mu prostrjelnu ranu u predjelu koljena", rekli su tada u Birou MUP-a za "Blic".

Do 2013. godine je bio vođa navijača grupe "Head hunters", koja je do tada važila za ozbiljnu grupu u navijačkom svijetu.

U periodu od sedam godina protiv njega je podnijeto više od 12 krivičnih prijava zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje, otmica, neovlašteno držanje i stavljanje u promet opojnih droga, napad na službeno lice, krađa.

"Jedna od njih je podnijeta jer je sa grupom navijača 2008. zaustavio u Bulevaru vojvode Mišića automobile, čime su prekinuli saobraćaj da bi potom izašli iz automobila, urinirali po ulici i vrijeđali putnike na stanici", navedeno je u prijavi.

On je godinu dana ranije bio osumnjičen da se bavi prodajom droge na teritoriji Obrenovca.

Na zatvor je bio osuđen 2008. na 10 mjeseci, za krivično djelo iz 2007. sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje, ali je Okružni sud ukinuo prvostepenu presudu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...