HAOS U BELGIJI: Automobil se zaletio u karnevalsku povorku, među poginulima ima i djece, na desetine povrijeđenih…

Na mjesto događaja pohitale su hitne službe kako bi pomogle unesrećenima.

  • Hronika

  • 20. Mar. 2022  

  • 1

Najmanje četiri osobe su poginule, a više od 30 ih je ozlijeđeno u naletu automobila na sudionike karnevala u mjestu Strépy-Bracquegnies na jugu Belgije, javlja Associated Press.

Prema prvim informacijama, automobil se u zasad nerazjašnjenim okolnostima zaletio u gomilu velikom brzinom nešto prije 5 sati u nedjeljno jutro.

Lokalni mediji javljaju da je moguće da je prije incidenta u toku bila policijska potjera. Među poginulima je i jedno dijete, potvrdio je Jacques Gobert, načelnik susjednog mjesta La Louviere.

Na mjesto događaja pohitale su hitne službe kako bi pomogle unesrećenima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...