„MORBIDNO, SRAMOTNO, NEDOPUSTIVO…“: Hadžikadić optužio Čovićevog „glasnogovornika“ Tomića da je stavio živu pred logoraše…

Jučer su bivši logoraši iz Mostara, na godišnjicu zatvaranja logora Heliodrom, došli odati počast žrtvama koje su prošle torturu u ovom logoru. 

  • Mini market

  • 20. Mar. 2022  

  • 4

Međutim, kao i 93. godine - dočekala ih je 'žica', kaže u reakciji Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.

Tada im nisu dozvoljavali otići sa ovog mjesta, a danas im ne dozvoljavaju doći. Identičan obrazac ponašanja, identična ideologija, identične žrtve.

Razlog? Sveučilište u Mostaru i njegov rektor Zoran Tomić, inače 'portparol' Dragana Čovića, zbog 'nastavnih aktivnosti' nisu omogućili posjetu bivših logoraša.

Zamislimo da žrtvama holokausta na dan sjećanja onemoguće ulazak u Auschwietz, jer se tamo odvijaju nastavne aktivnosti.

Morbidno. Sramotno. Nedopustivo.

Koja je razlika? Nema je.

Nažalost, u zaštitu ovih ljudi niko nije imao stati ni ‘93., a očito ni danas. Naši lideri su zabavljeni izmjenom Izbornog zakona i cementiranjem politike podjela, kojoj su temelji
udareni ‘93. na Heliodromu i drugim mjestima stradanja našeg naroda. Mene kao univerzitetskog profesora zanima šta ti studenti uče na Heliodromu? Kakve vrijednosti im usađuju oni koji su jučer stavili žicu pred logoraše?", navodi Hadžikadić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...