HADŽIKADIĆ SE ČUDI KONAKOVIĆU: "Pa, nećemo na 'srpski svet' odgovarati 'bošnjački svijetom'!"

"Odgovor na 'srpski svet' nije 'bošnjački svijet', nego očuvanje i promocija bosanskog / bosanskohercegovačkog identiteta", rekao je Hadžikadić.

  • Politika

  • 07. Apr. 2024  

  • 1

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić poručio je danas na društvenim mrežama da je odgovor na "srpski svet" očuvanje bh. identiteta.

"Čitam o ponovnim pričama o bošnjačkom saboru. Ovoga puta od strane osobe koja je izašla iz bošnjačke stranke da bi formirala, kako je rekla, stranku centra, da bi se sada pokušala oprati od sarađivanja sa srpskim i hrvatskim nacionalistima koji to sarađivanje koriste da prodube svoj nacionalizam i ponize državu.

Čak poziva na taj skup i osobu kojoj je zamjerila sve što se moglo zamjeriti, i još i više. Sa jedne strane, to je priznanje gdje osoba ideološki pripada. Sa druge, to je prihvatanje mantre da se na nacionalizam odgovora istom mjerom. Često u panici ili neznanju.

Sa treće strane to je još jedan korak ka uništavanju integrativnih faktora Bosne i Hercegovine. Odgovor na 'srpski svet' nije 'bošnjački svijet', nego očuvanje i promocija bosanskog / bosanskohercegovačkog identiteta", rekao je Hadžikadić.

ODGOVOR NA “SRPSKI SVET” JE OČUVANJE BH. IDENTITETA Čitam o ponovnim pričama o Bošnjačkom saboru. Ovoga puta od...

Posted by Mirsad Hadžikadić on Sunday, April 7, 2024

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...