MANCINI UTUČEN NAKON ŠOKANTNOG PORAZA OD SJEVERNE MAKEDONIJE: „Ovo je najtužniji trenutak moga života…“

Sjeverna Makedonija senzacionalno je eliminirala aktuelne evropske prvake Italijane sa Svjetskog prvenstva pogotkom u 92. minuti.

  • Sport

  • 25. Mar. 2022  25. Mar. 2022

  • 1

Bit će to "Azzurrima" druga uzastopna propuštena svjetska smotra, što im se nikad u historiji nije dogodilo. 

Italija je dominirala cijeli susret, imala je 62 posto posjeda lopte, Italijani su uputili čak 32 udarca, imali su i 16 kornera, no pobjedu je ostvarila makedonska vrsta, a junak susreta postao je Aleksandar Trajkovski pogodivši za 1-0 u drugoj minuti sudačke nadoknade.

"Evropsko prvenstvo je bilo najsretnija stvar u mom životu, a ovo je najveće razočaranje. Ne mogu vjerovati, nismo ni trebali igrati ove dokvalifikacije, dogodile su se nevjerojatne stvari pa da nismo otišli izravno u Katar. Pa onda još ovakav gol u 92. minuti. Ma neopisivo sam razočaran, nemam šta reći", rekao je italijanski selektor Roberto Mancini i nastavio:

"Moja budućnost? Razočarenje je preveliko da bi sada mogao govoriti. Međutim, siguran sam da ekipa ima veliku budućnost", dodao je.

"Teško je ovo objasniti. Veliko je razočaranje, i danas smo odigrali dobru utakmicu, ali nismo uspjeli postići gol. Od septembra do danas smo radili greške i platili smo za njih. Uništeni smo i slomljeni, velika praznina ostat će u nama", kazao je branič Giorgio Chiellini.

"Imamo mnogo dobrih mladih igrača i pokušat ćemo otići i osvojiti sljedeći EURO i kvalificirati se na Svjetsko prvenstvo 2026. Nadamo se da će nas ova praznina potaknuti da ponovno počnemo, ja se još uvijek nadam jer se Mancini pokazao kao sjajan trener i može nam pomoći da ponovno počnemo", dodao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...