ŠAROVIĆ OTKRIO KARTE: „Dodika je uhvatila neka vrsta paranoje, pogubio se, vjerovatno su razlog ove optužnice..." (VIDEO)

"Za Republiku Srpsku će biti mnogo bolje kada Dodik ode s političke scene. Ja mislim da se on više ne bori za pobjedu na izborima nego kako ostati na vlasti, to je suština njegove cijele ove situacije", kazao je Šarović.

  • Politika

  • 25. Mar. 2022  25. Mar. 2022

  • 1

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je rekao da je tragično ponašanje Dodika i da mu je žao što je došao u takvu situaciju.

"Dodika je uhvatila neka vrsta paranoje, pogubio se i ne znam šta je razlog tome, vjerovatno ove optužnice", kazao je Šarović u emisiji "Puls" BN televizije, osvrćući se na neprestane Dodikove napade na njega i opoziciju, SDS i PDP, koje je nazvao udruženim zločinačkim napadom.

Govoreći o sankcijama Dodiku, Šarović je rekao da ih nikada ne bi podržao, iako je Dodik to učinio kada su stranci SDS-u i njemu uvodili sankcije.

"Mi smo prošli golgotu, i ja i SDS, ali smo to stoički podnijeli i nikada nismo uprli prstom u bilo koga", kazao je Šarović, 

"Za Republiku Srpsku će biti mnogo bolje kada Dodik ode s političke scene. Ja mislim da se on više ne bori za pobjedu na izborima nego kako ostati na vlasti, to je suština njegove cijele ove situacije", kazao je Šarović.

Zamislite čovjeka koji 16 godina upravlja ovom zemljom, ima sve poluge vlasti, o svemu odlučuje, a glavne krivce za loše stanje u zemlji traži u nama, Mirku Šaroviću, Borenoviću... SDS-u... Mi smo mu krivci za sve a on vodi ovu zemlju", kazao je Šarović, navodeći da je to tragično.

"Izbori su taj trenutak da ga smijenimo i da mu vidimo leđa. Želimo da ga pobijedimo i da građanima obezbijedimo normalan i bolji život od ovoga. Potrošili su svoje vrijeme... Građani su sve siromašniji zahvaljujući vlasti a ne opoziciji. Krajnje je vrijeme da izaberemo ljude koji nas mogu predstavljati, ova vlast nema koncepta i ne zna se kuda ovu zemlju vode", kazao je Šarović.

Što se tiče predstojećih izbora, Šarović nije otkrio da li će biti kandidat za jednu od dvije funkcije, predsjednika ili člana Predsjedništva BiH, navodeći da treba pametno da se radi i da se oko ključnih ciljeva okupi što više stranaka i građana koji žele promjene u društvu i da izaberu one koji će znati bolje od ovih da vode Republiku Srpsku.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...