MILORAD DODIK O UBISTVU NAČELNIKA KRIM-POLICIJE: "Tražiću odgovornost Tužilaštva u Prijedoru"

Dodik je dodao da je poražavajuće da nisu našli dovoljno dokaza za učešće u borbi protiv takvih opasnih tipova.

  • Politika

  • 25. Mar. 2022  25. Mar. 2022

  • 3

Poražavajuće je da tužilac u Prijedoru nije našao argumente da zadrži uhapšene zbog ubistva načelnika krim-policije Radenka Bašića, rekao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i najavio da će tražiti da se utvrdi odgovornost Tužilaštva.

"Policija je učinila napore da privede određene osumnjičene za koje su prezentovani dokazi, a Tužilaštvo u Prijedoru je oslobodilo i pustilo na slobodu te osumnjičene osobe. Policija koja je u potpunosti uvjerena da je na pravom tragu odmah je uhapsila te osumnjičene osobe i tražila od Specijalnog tužilaštva Republike Srpske da narede dodatnu istragu i odredi pritvor. Specijalno tužilaštvo nije reagovalo, a onda se tražila intervencija Tužilaštva BiH i postupajući tužioc je odredio pritvor za osumnjičene osobe jer je smatrao da su dovoljno dobri dokazi", rekao je Dodik.

Dodik je dodao da je poražavajuće da nisu našli dovoljno dokaza za učešće u borbi protiv takvih opasnih tipova.

"Poražavajuće je da nisu našli dovoljno dokaza za učešće u borbi protiv takvih opasnih tipova koji u ovom slučaju ubijaju policajce i time su se solidarisali sa tim zločincima i onima koji imaju namjeru da tako nešto urade. Rekli su im da imaju njihovu podršku i to je za mene poražavajuće", rekao je Dodik, prenosi ATV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...