KARADŽIĆEV ADVOKAT GORAN PETRONIJEVIĆ NASTAVLJA DA LAŽE: Tvrdi da su Bošnjaci sami sebe ubijali (VIDEO)

Nakon što mu je izrečena zabrana Petronijević je gostovao u Jutarnjem programu RTRS, gdje je izgovroio niz gnusnih lažnih optužbi vezanih za ratna dešavanja u BiH.

  • Vijesti

  • 26. Mar. 2022  

  • 8

Goranu Petronijeviću, advokatu ratnog zločinca Radovana Karadžića, jučer nije dozovoljen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, jer, navedeno je u rješenju, predstavlja prijetnju bezbjednosti, javnom poretku, javnom redu i miru i javnom zdravlju u BiH ili međunarodnim odnosima BiH.

Nakon što mu je zabranjen ulaz u našu zemlju Petronijević je kazao:

“Mislim da su nabrojali sve stavke – bezbjednost države, javni poredak, pravda. Nisam znao da sam tako opasan, malo sam i ponosan."

Nakon što mu je izrečena zabrana Petronijević je gostovao u Jutarnjem programu RTRS, gdje je izgovroio niz gnusnih lažnih optužbi vezanih za ratna dešavanja u BiH.

"Sve ovo što se događa u Ukrajini, sada se pokušavaju destabilizovati druga rovita područja, a to je nažalost Balkan. Povod je moj rad u Međunarodnoj komisiji za Srebrenicu, kao i u odbrani na suđenju Radovanu Karadžiću. Moja poruka je da se istina ne čuva zabranama",” rekao je Petronijević.

Posebno je odvratno izlaganje Petronijevića u kojem tvrdi da su Bošnjaci u Srebrenici i Sarajevu ubijani od strane Armibje Bosne i Hercegovine.

"Čitav narativ o Srebrenici,čitava stvar koja se događala oko Sarajeva.  Neko je ubijao sopstveni narod da bi stavio to drugom na teret, da li se sada Izetbegović osjeća u svojoj koži to ne znam, jer smo dokazali da su primjenjivali metode ubijanja vlastitog stanovništva", kazao je između ostalog u gostovanju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...