VLASNIK PINK TELEVIZIJE ŠIRI SVOJE CARSTVO: Pogledajte kako će izgledati novi dvorac Željka Mitrovića na Dedinju (FOTO)

Sajt “Global Design News” predstavio je projekat Mitrovićeve kuće kao nešto dosad neviđeno u srpskoj arhitekturi, svojevrsan i impozantan spoj klasičnog i modernog.

  • Estrada

  • 26. Mar. 2022  26. Mar. 2022

  • 0

Kompletan projekat porodičnog zamka koji već uveliko, na Dedinju u Užičkoj ulici, gradi vlasnik PINK imperije Željko Mitrović, objavljen je na sajtu “Global design news”, a pored detaljnih informacija o tome kako će izgledati iznutra, prikazane su i fotografije budućeg spoljašnjeg izgleda ove gigantske građevine, kakva dosad nije viđena u Srbiji, piše Nova.rs.

Portal Nova.rs nedavno je objavio da Mitrović gradi novu porodičnu kuću, nakon što je još 2019.godine, zajedno sa suprugom Milicom, postao vlasnik tada najskuplje nekretnine u Beogradu, koju je kupio za 4.5 miliona eura i to, navodno, od kontroverznog biznismena Stanka Caneta Subotića.

Sajt “Global Design News” predstavio je projekat Mitrovićeve kuće kao nešto dosad neviđeno u srpskoj arhitekturi, svojevrsan i impozantan spoj klasičnog i modernog.

Sajt navodi da je zamak projketovala beogradska firma M Enterijer u neoklasičnom stilu, koji, kako se navodi na sajtu, u modernoj arhitekturi predstavlja “apsolutni izraz modernog doba, zasnovan na kulturnom naslijeđu i vrijednostima”. Također, autor teksta ocjenjuje da ovaj projekat prevazilazi ono lično, u ovom slučaju porodično ( ili možda pak, pinkovsko), te da ima za cilj da čitavom Beogradu, a samim tim i Srbiji, izgradi nešto što dosad nije bilo viđeno na ovim prostorima.

Oni koji su uspjeli da ne dobiju akutni meningitis ili pak moždani udar na ovu nadahnutu priču o Željku Mitroviću kao poborniku neoklasicizma, kulture, tradicije, naslijeđa i očuvanja vrijednosti, u daljem tekstu na sajtu “Global Design News” mogli su da otkriju još neke detalje o njegovom budućem porodičnom domu. Između ostalog, zgrada je isprojektovana po uzoru na druge beogradske građevine, podignute, mahom između dva rata prošlog vijeka.

Osnova objekta je u obliku obrnutg ćiriličnog slova “P”, čime se dobija centralno i zatvoreno dvorište. Istina, pomenuta zdanja koja su poslužila kao očigledna inspiracija, nisu zidana kao porodična, već naprotiv, nacionalna, poput Narodne skupštine, Tehničkog fakulteta, Narodne banke, Univerzitetske biblioteke, pa čak i Bijelog dvora - rezidencije kraljevske porodice Karađorđević.

Kupole, dvorski ulaz, bazeni na krovu, SPA, tertana, multimedijalne prostorije za koncerte, muzički studio, kino, sala za sport, plafoni visoki preko šest metara, četiri lifta, bezbroj spavaćih soba, nepregledne trpezarije, garderoberi na dva nivoa,terasa na vrhu s poanoramom Beograda i naravno bilioteka - samo su dio onoga što bi trebalo da se nađe u novom Mitrovićevom neoklasičnom zdanju za očuvanje tradicije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...