BILA JE SPORTISTKINJA I DILERICA DROGE: Sada je ova Srpkinja najpoznatija snajperistica u Ukrajini

U jednom trenutku je htjela promijeniti vjeru, da bude muslimanka.

  • Svijet

  • 27. Mar. 2022  27. Mar. 2022

  • 2

Ukrajinski špijuni nedavno su na internetu ponovo objavili popis svih srpskih boraca na njihovom ratištu. Među srpskim dobrovoljcima koji ratuju na strani proruskih snaga posebno odjekuje ratno ime Bagire, žene snajperistice, koja je u jednom periodu bila možda i najpoznatiji strani borac na tom krvavom bojištu. Riječ je u stvari o Danijeli Lazović, Srpkinji iz Gornjeg Milanovca.

Ukrajinski mediji u više navrata pisali su o ovoj Srpkinji, ali njen identitet, detalji iz života i način na koji je regrutirana do sada su ostali skriveni. Zbog takve tajanstvenosti ali i zbog snajpera zbog kojeg se proslavila, Bagira ima gotovo mitski status među srpskim borcima u Ukrajini, pišu srbijanski mediji.

Kao mlada trenirala je rukomet i bila je jako uspješna u sportu. Zbog sporta se iz Gornjeg Milanovca preselila u Golubac, blizu manastira Trumane. U jednom trenutku je htjela promijeniti vjeru, da bude muslimanka, no odustala je i otišla u manastir, što je sve jako iznenadilo.

U manastir Trumane u koji je došla znali su je pod imenom mati Ksenija. Često je odlazila u Beograd i Kosovo a ubrzo se otkrilo što je razlog tome, dilala je drogu.

Zbog toga je bila uhapšena i čak osuđena na zatvorsku kaznu. Nakon izlaska iz zatvora, Danijela prekida kontakte s porodicom, prijateljima i počinje potpuno novi život, a Srbiju napušta u novembru 2014. godine. Odlazi na teritorij istočne Ukrajine, u mjesto Snežnoe, i pridružuje se komandi “Oplot”, u čijem sastavu je djelovala proruski orijentirana paravojna jedinica pod nazivom “Srpski husarski puk”.

Bila je dio više oružanih akcija na području Donbasa, gdje se isticala vještinama u rukovanju snajperom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...